Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Blattspinat, frisch
- 20 g frischer Koriander, Blättchen abgezupft
- 50 g Cashewkerne
- 4 Knoblauchzehen
- 20 g frischer Ingwer, geschält, in dünnen Scheiben
- 250 g Zwiebeln, halbiert
-
25
g Ghee, (siehe Tipp)
lub 25 g Butterschmalz - 200 g Paradeiser, geviertelt
- 1 - 2 grüne Chilischoten, frisch, entkernt, nach Geschmack
- ½ TL Muskat, gemahlen
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Garam Masala
- 2 Prisen Zucker
- 1 ½ TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- 250 g Jasminreis
- 450 g Wasser
- ½ EL Öl
- 200 - 230 g Paneer Käse, (siehe Tipp)
- 70 - 100 g Joghurt 3,5 %Fett, nach Geschmack
- Zitronensaft, zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2025 kJ / 484 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 912 mg
Alternatywne przepisy
Linsen Dal mit Bulgur
45 min.
Korma Paste
1h 15 min.
Dal Makhani
1h 15 min.
Gemüse Biryani
50 min.
Sommerhummus
35min
Paneer
3h 20 min
Korma-Gemüse-Curry
25 min.
Gedämpfte Auberginene mit Reis
1h
Brokkoli-Spinat-Köfte-Curry
1h 10 min.
Vegetarische Samosas aus dem Backofen
2h 15min
Kichererbsen Masala
45 min.
Butter-Paneer-Masala
40 min.