Palak Paneer mit Reis

Palak Paneer mit Reis

4.9 61 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Blattspinat, frisch
    300 g
  • frischer Koriander Blättchen abgezupft
    20 g
  • Cashewkerne
    50 g
  • Knoblauchzehen
    4
  • frischer Ingwer geschält, in dünnen Scheiben
    20 g
  • Zwiebeln halbiert
    250 g
  • Ghee (siehe Tipp)
    25 g
    25 g Butterschmalz
  • Paradeiser geviertelt
    200 g
  • grüne Chilischoten, frisch entkernt, nach Geschmack
    1 - 2
  • Muskat, gemahlen
    ½ TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Garam Masala
    1 TL
  • Zucker
    2 Prisen
  • Salz etwas mehr zum Abschmecken
    1 ½ TL
  • Jasminreis
    250 g
  • Wasser
    450 g
  • Öl
    ½ EL
  • Paneer Käse (siehe Tipp)
    200 - 230 g
  • Joghurt 3,5 %Fett nach Geschmack
    70 - 100 g
  • Zitronensaft zum Abschmecken

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 912 mg
Białko 17 g
Kalorie 2025 kJ / 484 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...