Urządzenia i Akcesoria
Kürbis Dal
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln geviertelt150 g
-
Knoblauchzehen3
-
Olivenöl20 g
-
Butternuss-Kürbis geschält, entkernt,500 g
in Würfeln (1½ cm) -
Linsen (Beluga, Kochzeit 20 Min.)200 g
-
Mandelmus (hell)30 g
-
Tomatenpüree20 g
-
Currypulver (mild)2 EL
-
Salz1 ½ TL
-
Wasser750 g
-
Koriander Blätter4 Zweigchen
abgezupft und grob gehackt
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
16.5 g
Kalorie
1503.4 kJ /
359.3 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
55.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Linsendal (2 Portionen)
35 min
Graupenrisotto mediterran
50 min
Kokosnuss Dhal
25 min
Kürbis Curry
30 min
Gemüse-Korma
55 min
Randen-Dinkel-Risotto
35 min
Linsendal mit Spinat
35 min
Chana Masala
45 min
Indisches Gemüsecurry
1 godz. 10 min
Linsendal
35 min
Linsensalat mit Randen und Feta
30 min
Linsen- und Bohnensuppe
40 min