Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 30 g Olivenöl, nativ, und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Wasser
- 1 TL Zucker
-
20
g frische Hefe, zerbröckelt
lub 2 TL Trockenhefe -
400
g Pizzamehl
lub 400 g Manitoba-Mehl - 1 TL Salz
Füllung
- 20 g Olivenöl, nativ
- 1 Knoblauchzehe
- 60 - 80 g gelbe Peperoni, in Würfeln (1 cm)
- 60 - 80 g rote Peperoni, in Würfeln (1 cm)
- 500 g Champignons, frisch, geputzt, in dünnen Scheiben
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- 2 rote Chili, frisch, scharf, frisch, entkernt
- 20 g Milch, zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 8 Portionen
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüse-Chüechli
55 min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40min
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1h 10min
Crevetten Sweet and Sour
40min
Sylter Sturmbeutel mit Erdbeerrahm
1h
Zitronen-Knoblauch-Fisch
2h 20min
Fagotto Napoletano
2h 15min
Pappardelle mit Rucola und Ricotta
1h
Lachsburger
25 min
Tumbet (Mallorquinischer Gemüsegratin)
1h 15min
Fleischbällchen in Pilzsauce
35 min
Focaccia mit Oliven
2h 20min