Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 30 g Olivenöl, nativ, und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Wasser
- 1 TL Zucker
-
20
g frische Hefe, zerbröckelt
lub 2 TL Trockenhefe -
400
g Pizzamehl
lub 400 g Manitoba-Mehl - 1 TL Salz
Füllung
- 20 g Olivenöl, nativ
- 1 Knoblauchzehe
- 60 - 80 g gelbe Peperoni, in Würfeln (1 cm)
- 60 - 80 g rote Peperoni, in Würfeln (1 cm)
- 500 g Champignons, frisch, geputzt, in dünnen Scheiben
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- 2 rote Chili, frisch, scharf, frisch, entkernt
- 20 g Milch, zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 8 Portionen
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne verdi
1 Std. 15 Min
Hackfleisch-Pfannkuchen
1h 10min
Lasagne mit Spargeln und Pilzen
2 Std.
Kartoffelpizza
1h 10min
Lauch-Speck-Tarte
1 Std.
Lauchwähe mit Schinken
1h 45min
Schoggi-Coulant mit Herz
1 godz. 30 min
Brot mit Gemüse-Topping
40min
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1h 10min
Fleischbällchen in Pilzsauce
35 Min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40min
Kräuter-Knoblauch-Brot
3 Std. 30 Min