Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ di spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso, fresco o secco
- 40 g di olio extravergine di oliva
-
600
g di seppie fresche
lub 600 g di seppioline decongelate - 50 g di vino bianco, secco
- 2 cucchiaini di sale
- 300 g di piselli surgelati
-
200
g di polpa di pomodoro a pezzi
lub 200 g di passata di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisù
5h 40min
Spezzatino di manzo
1h 50min
Cotechino e lenticchie
1 godz.
Purè di patate
45min
Seppie con i piselli
35 min
Polpette al sugo
45min
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1h 30min
Gnocchi di patate
1h 30min
Polpette al sugo
45min
Orata al sale
40min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Rollè di tacchino
50 min