![Torta sfoglia alle mele Torta sfoglia alle mele](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81eb4a9a5fde5296689852b9e4a6e188/Derivates/643a0ef3172665de4152071e81e60933d1c92c66.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Composta di mele
- 500 g di mele a tocchetti
- 30 g zucchero
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 400 g di mele a fettine
- zucchero di canna q.b.
- panna montata, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1534.6 kJ / 366.8 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 129 mg
Alternatywne przepisy
Crostata ripiena alle mele
2h
Bussolai di Burano
2h
Crema al limone con orecchie di biscotto
40min
Tortini pesca e fragola
1h
Patate gratinate al formaggio
2h
Torta soffice all'arancia
1h 30min
Torta amaretti e mela
2h
Focaccia cipolle e zucca
2h
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1h 30min
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby®
2h
Finocchi gratinati
30min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1h 30min