Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Composta di mele
- 500 g di mele a tocchetti
- 30 g zucchero
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 400 g di mele a fettine
- zucchero di canna q.b.
- panna montata, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1534.6 kJ / 366.8 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 129 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1 Std. 30 Min
Sformato di zucchine e patate (TM6)
1 Std. 30 Min
Mousse alle fragole e formaggio
15min
Torta pasqualina (senza glutine)
2h
Parmigiana di patate e zucchine con Affettatutto Bimby® (TM6)
1h 15min
Frullato viola
10min
Frappè pesca, té verde e menta
10min
Crostata di pere e noci
1 Std. 30 Min
Torta soffice alle fragole
2h
Torta amaretti e mela
2h
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby®
2h
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1 Std.