Torta sfoglia alle mele

Torta sfoglia alle mele

4.6 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Pasta sfoglia
  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g farina tipo 00 + q.b.
  • 90 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale
Composta di mele
  • 500 g di mele a tocchetti
  • 30 g zucchero
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 15 g di succo di limone, spremuto fresco (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
  • 400 g di mele a fettine
  • zucchero di canna q.b.
  • panna montata a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 366.8 kcal / 1534.6 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 24.1 g
Węglowodany 36.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 129 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...