Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g olio vegetale
- 1 uovo
-
1
cucchiaio di succo di limone
lub 1 cucchiaio di aceto - 1 cucchiaino di salsa Worcestershire
-
50
g di ketchup
lub 90 g di concentrato di pomodoro - ½ - 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 scalogno
- 1 cucchiaio di cognac
- 250 g di gamberi crudi di media grandezza, sgusciati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 925 kJ / 221 kcal
- Białko
- 4.25 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Insalata mediterranea gamberi e cipolle
45 Min
Salsa cocktail
5 Min
Vol-au-vent integrali con mousse di tonno e ricotta
2 Std.
Bicchierini di gamberi in salsa cocktail
1 Std.
Mousse di tonno
5 Min
Insalata di fagiolini con pancetta
40 Min
Crème caramel al cioccolato
1 Std. 30 Min
Salsa cocktail
10 min
Uova ripiene
40 Min
Cocktail di gamberi (TM6)
1 Std. 30 Min
Salsa tonnata
20min
Gamberi in salsa cocktail
10 min