Urządzenia i Akcesoria
Salsa aurora (besciamella al pomodoro)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1000 g
Składniki
-
40 - 80 g di burro
-
500 - 1000 g di latte
-
40 - 80 g di farina tipo 00
-
1 - 2 cucchiai di concentrato di pomodoro
-
½ - 1 cucchiaino di sale
-
2 - 4 pizzichi di pepe nero macinato
-
2 - 4 pizzichi di noce moscata in polvere
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1000 g
Sód
1732 mg
Białko
42 g
Kalorie
6409 kJ /
1529 kcal
Tłuszcz
103 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
62 g
Węglowodany
109 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Modalità Addensare
23 Przepisy
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Besciamella
15 min
Meringhe
2 godz.
Cioccolata calda
10 min
Peperonata all'orientale con funghi
25 min
Gnocchi alla romana ai funghi
2 godz.
Pizza 'nduja e caciocavallo
9 godz.
Sformato di noodle
1 godz. 30 min
Polpettone di manzo ripieno sottovuoto
5 godz.
Risotto funghi e scamorza
45 min
Crema pasticcera alla vaniglia
15 min
Crema pasticcera al cucchiaio
15 min
Risotto funghi e salsiccia
55 min