Urządzenia i Akcesoria
Salsa aurora (besciamella al pomodoro)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1000 g
Składniki
-
40 - 80 g di burro
-
500 - 1000 g di latte
-
40 - 80 g di farina tipo 00
-
1 - 2 cucchiai di concentrato di pomodoro
-
½ - 1 cucchiaino di sale
-
2 - 4 pizzichi di pepe nero macinato
-
2 - 4 pizzichi di noce moscata in polvere
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1000 g
Sód
1732 mg
Białko
42 g
Kalorie
6409 kJ /
1529 kcal
Tłuszcz
103 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
62 g
Węglowodany
109 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Modalità Addensare
23 Przepisy
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Besciamella
15 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Zucchette di frolla salata con crema di zucca
2 godz.
Cipolle saporite (200 g)
20 min
Panini rosmarino e uva
3 godz. 20 min
Insalata di pasta, vongole e carciofi
1 godz.
Fritto misto di verdure e baccalà
45 min
Friggitelli ripieni in pastella
45 min
Polpettone di carne ai funghi
1 godz. 5 min
Pasta alla mugnaia
2 godz.
Sfincione favarese
3 godz.
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2 godz.