Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 - 80 g di burro
- 500 - 1000 g di latte
- 40 - 80 g di farina tipo 00
- 1 - 2 cucchiai di concentrato di pomodoro
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 2 - 4 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 - 4 pizzichi di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 6409 kJ / 1529 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 109 g
- Tłuszcz
- 103 g
- Tłuszcz nasycony
- 62 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1732 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di patate al rosmarino Sottovuoto
2 godz. 15 min
Miniroscón de Reyes (ciambelline spagnole del Re)
3 godz.
Menù: Gnocchi con zucca; insalata di ceci e cavolo nero; plumcake ai frutti secchi
1 Std.
Panini con arachidi
6h
Festival (frittelline giamaicane)
1 godz. 30 min
Salsa alle fragole con mousse di crescenza
2 godz.
Club Sandwich manzo e cipolle con jalapeno in agrodolce
6 Std. 30 Min
Achcharu (verdure sottaceto)
40 min
Blinis al pepe con crema di carciofi
1 Std.
Torta di semola all'acqua di rose (Namoura)
1 Std.
Olio alle erbe aromatiche
360h 15min
Gnocchi di pane al basilico al sugo di pomodorini freschi
50 min