Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 30 g di pecorino a pezzi (3 cm) (opcjonalnie)
- 150 g di guanciale di maiale a cubetti
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 uovo
- 3 tuorli d'uovo
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta secca tipo spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2999 kJ / 716.8 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla parmigiana
30 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Tiramisù
5 Std. 40 Min
Spaghetti alla carbonara
35p
New York cheesecake
6 godz. 30 min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Penne alla puttanesca
35p
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1óra
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Torta salata al salame e formaggio
2 Std. 10 Min
Penne all'arrabbiata
Brak ocen
Penne al tonno
35p