Spaghettini al sugo con polpettine di lenticchie

Spaghettini al sugo con polpettine di lenticchie

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 porzioni

Składniki

  • di cipollotti a pezzi (3 cm)
    80 g
  • di sedano a pezzi (3 cm)
    150 g
  • di carote pelata e a pezzi (3 cm)
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di lenticchie, rosse, secche, a metà
    300 g
  • di acqua
    530 g
  • di concentrato di pomodoro
    30 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pangrattato
    200 g
  • uovo
    3
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    600 g
  • di zucchero
    2 cucchiaini
  • di panna
    50 g
  • di spaghettini
    500 g
  • di peperoni rossi in triangolini (1 cm)
    60 g
  • olive nere, denocciolate in piccoli pezzi
    2 - 3

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 475.5 kcal / 1989.4 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 9.7 g
Węglowodany 78.2 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 566.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...