Porreecremesuppe mit Dill und Schafskäse
TM6 TM5

Porreecremesuppe mit Dill und Schafskäse

3.2 (87 ocen)

Składniki

  • 120 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 700 g Porree, in Ringen (1 cm)
  • 1 Bund Dill, abgezupft
  • 30 g Olivenöl
  • 1 gestr. TL Zucker
  • 600 g Wasser
  • 300 g Milch
  • 1 ½ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 20 g Butter
  • 100 g Schafskäse, z. B. Feta, in Würfeln
  • 4 Prisen Paprika edelsüß

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
818 kJ / 195 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy