Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 700 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 1 Bund Dill, abgezupft
- 30 g Olivenöl
- 1 gestr. TL Zucker
- 600 g Wasser
- 300 g Milch
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 20 g Butter
- 100 g Schafskäse, z. B. Feta, in Würfeln
- 4 Prisen Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 818 kJ / 195 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Champignoncremesuppe
20 min.
Zwiebelsuppe
40 min.
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe
30min
Champignoncremesuppe
15 min
Kohlrabisuppe
30min
Spinatsuppe mit Gorgonzolacreme
35min
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40 min.
Sellerie-Kartoffel-Suppe mit Kräuterklößchen
1h
Gemüsesuppe bianco
35min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 min.
Blumenkohl-Cremesuppe
30min
Kohlrabi-Cremesuppe
35min