Porreecremesuppe mit Dill und Schafskäse

Porreecremesuppe mit Dill und Schafskäse

3.2 89 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Porree in Ringen (1 cm)
    700 g
  • Dill abgezupft
    1 Bund
  • Olivenöl
    30 g
  • Zucker
    1 gestr. TL
  • Wasser
    600 g
  • Milch
    300 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Butter
    20 g
  • Schafskäse z. B. Feta, in Würfeln
    100 g
  • Paprika edelsüß
    4 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 195 kcal / 818 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...