Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de noisettes, décortiquées, non émondées, entières
- 150 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 1 banane (env. 100 g), coupée en morceaux
- 1 pomme (env. 200 g), pelée, épépinée et coupée en quatre
- 1 prune, (fruit frais; env. 100 g), dénoyautée et coupée en quatre
- 1 pêche (env. 100 g), dénoyautée et coupée en quatre
- 50 g de flocons d'avoine
- 50 g de lait
- 300 g de yogourt nature
- 150 g de séré à la crème
- 30 g de raisins de Smyrne
- 100 g de framboises
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1242 kJ / 298 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55 dk
Risotto aux bolets et au brie
35 dk
Capuns des Grisons (Spécialité grisonne)
35 dk
Spätzlis à la grisonne
45 dk
Birchermüesli
1 Std. 10 Min
Sirop de thé froid
25 min
Gâteau aux carottes argovien
2h
Variations autour du beurre - beurre à la tomate
5 menit
Focaccia au romarin
2sa 30 dk
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min
Cuchaule
2sa 30 dk
Tresse bernoise
1 godz. 45 min