Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Génoise
- 4 blancs d'œufs
- 80 g de sucre
- orange
- 4 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 2 c. à soupe d'eau, chaude
- 80 g de farine
Garniture
- 100 g de sucre
- 200 g de chocolat noir, en morceaux
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 150 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1938 kJ / 464 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème pâtissière
15min
Gâteau choco-coco
40 Min
Éclairs au chocolat
1h 15min
Sauce au poivre vert
20 min
Sauce béchamel
15min
Beignets aux pommes
45 min
Forêt noire
2 godz. 30 min
Brownies
45 min
Crème au chocolat
3 godz. 15 min
Moelleux au chocolat
1h 15min
Muffins au chocolat
45 min
Gâteau à la crème
45 min