Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Génoise
- 4 blancs d'œufs
- 80 g de sucre
- orange
- 4 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 2 c. à soupe d'eau, chaude
- 80 g de farine
Garniture
- 100 g de sucre
- 200 g de chocolat noir, en morceaux
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 150 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1938 kJ / 464 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau choco-coco
40min
Pères Noël en pâte
2j 10 menit
Gâteau aux pommes
1h
Sauce béchamel
15min
Mille-feuilles
2h 25min
Bûche au chocolat et à l'orange
3h 45 min
Moelleux au chocolat
1h 15min
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Tarte aux pommes
1h 15min
Pavé au chocolat épicé
12hod.
Tourte au séré et aux fraises
2ωρ. 50 λεπτ.
Miroirs
1h 40min