Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de sucre
- 130 g de biscuits secs, type Petit Beurre®
- 50 g de guimauves (ou 12 Chamallows®)
- 200 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 100 g de beurre, en morceaux
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 672 kJ / 161 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins au lard
50 Min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 Std.
Tartelettes au chocolat et citron jaune
Brak ocen
Biscuits fourrés type Oréo®
3 Std. 50 Min
Sablés au chocolat
1 Std. 30 Min
Sucettes au chocolat blanc et à la noix de coco
Brak ocen
Ragoût de pain aux tomates et oignons
20min
Liqueur de baie
30min
Mousse au jambon
10 Min
Crackers au fromage
2 Std. 30 Min
Mousse au thon
10 Min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min