Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de miel
- 50 g de sucre
- 1 pincée de clous de girofle, moulus
- ½ c. à café de cannelle moulue
- 1 pincée de gingembre séché moulu
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 c. à soupe d'eau de rose, selon les goûts
- 250 g de farine et un peu plus pour fariner
- 1 c. à soupe de beurre
- 2 c. à soupe d'huile de colza
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 327 kJ / 78 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tourte aux noix de l'Engadine
1h 15min
Pères Noël en pâte
2 godz. 10 min
Knöpflis à l’ail des ours
1h
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Gâteau de Pâques
1 godz. 45 min
Roulade au citron
3h
Tresse russe aux canneberges
3h
Pain paysan
3h
Gâteau de Linz
1h
Läckerli de Bâle
1 godz. 10 min
Cake Mississippi clair
1h 15min
Tresse au beurre à 6 brins
2h 35min