Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de sucre
- 200 g de farine et un peu plus pour le plan de travail
- ½ c. à café de sel
- 2 œufs
- 3 c. à soupe de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
-
2000
g d'huile de friture
lub 2000 g d'huile de coco hydrogénée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain vaudois à la croix
13h 30 min
Petits croissants à la vanille
1hod. 30min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55min
Pères Noël en pâte
2j 10 menit
Crème brûlée
4h 50 min
Glace à la pistache
10h 35min
Biberlis d'Appenzell
2h 20 min
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Tresse russe aux canneberges
3h
Bricelets
2j 30 menit
Crème de citron
1h
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min