Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 30 g de beurre
- 320 g de riz risotto, tout type (p. ex. Arborio)
- 400 g de tomates, épépinées, coupées en dés (2 cm)
- 1 c. à café de filaments de safran
- 1 c. à soupe de thym, séché
- 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 700 g d'eau
- 50 g de lardons
- 50 g de jambon, en tranches, coupé en lanières
- 300 g de viande de veau, sans nerf, sans os
- ¼ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- 100 g de vin blanc, sec
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2440 kJ / 583 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55 min
Gratin de cornettes
50min
Émincé à la zurichoise
50min
Rösti bernois
40min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Curry thaï rapide au poulet
40min
Risotto alla milanese
30min
Polenta et ragoût de champignons
45min
Soupe au vin de Soleure
1h
Farfalle asperges, lardons et safran
35min
Macaronis à la montagnarde
30min
Pennette safran et crevettes
30min