Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 30 g de beurre
- 320 g de riz risotto, tout type (p. ex. Arborio)
- 400 g de tomates, épépinées, coupées en dés (2 cm)
- 1 c. à café de filaments de safran
- 1 c. à soupe de thym, séché
- 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 700 g d'eau
- 50 g de lardons
- 50 g de jambon, en tranches, coupé en lanières
- 300 g de viande de veau, sans nerf, sans os
- ¼ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- 100 g de vin blanc, sec
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2440 kJ / 583 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30 min
Rösti bernois
40 min
Maluns des Grisons (spécialité grisonne à base de pommes de terre cuites)
45 min
Risotto aux épinards et asperges
40 min
Linguine saumon et vodka
20min
Couscous à l'orange et au saumon à la vapeur
35 min
Papet vaudois
55 min
Fromage d’Italie pané
40 min
Curry thaï rapide au poulet
40 min
Polenta et ragoût de champignons
45 min
Risotto aux bolets et au brie
35 min
Ragoût de bœuf
1u. 50min