Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 600 g d'eau
- 1 c. à café de sel
-
350
g de chou-fleur, les bouquets en petits morceaux
lub 350 g de brocolis, les bouquets en petits morceaux - 320 g de pâte sèche, type conchiglie
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 gousse d'ail
- 1 piment rouge, petit
- 20 olives noires dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1853 kJ / 443 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto au poireau
40min
Risotto aux carottes et endives
40min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40min
One pot penne-poireaux
30min
Risotto bolognaise
45min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Linguine saumon et vodka
20min
Sauce aux légumes pour les pâtes
40min
Linguine à la carbonara de courgettes
30min
Pappardelle roquette et ricotta
1h
Penne brocoli, saucisse et olives
40min
Farfalle asperges, lardons et safran
35min