Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
- 150 g de poireaux, coupés en morceaux (3 cm)
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 100 g de carottes, pelées, coupées en morceaux (3 cm)
- 260 g de pommes de terre à chair ferme, pelées, coupées en morceaux (3 cm)
- 30 g de beurre
- 500 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 50 g de pâtes, sèches, type cornettes
- 200 g de lait
- 100 g de crème entière
- 100 g de pousses d'épinard frais
- 1 pincée de poivre, moulu
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2009 kJ / 481 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Gâteau oignons-fromage
1 godz. 15 min
Rösti bernois
40min
Gratin de hachis et cornettes
1 godz. 10 min
Gratin de cornettes
50min
Soupe d'orge des Grisons
55 min
Risotto alle cinque P
30min
Soupe bâloise à la farine
1 godz. 10 min
Minestrone
45min
Papet vaudois
55 min
Purée Parmentier nature
55 min
Stroganoff
45min
Cuchaule
2 godz. 30 min