Soupe du chalet

Soupe du chalet

4.8 389 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 200 g de gruyère coupé en morceaux (3 cm)
  • 150 g de poireaux coupés en morceaux (3 cm)
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 100 g de carottes pelées, coupées en morceaux (3 cm)
  • 260 g de pommes de terre à chair ferme pelées, coupées en morceaux (3 cm)
  • 30 g de beurre
  • 500 g d'eau
  • 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • 50 g de pâtes, sèches, type cornettes
  • 200 g de lait
  • 100 g de pousses d'épinard frais
  • 1 pincée de poivre, moulu
  • 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
  • 100 g de crème entière

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 481 kcal / 2009 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...