Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di zucchero
Crema
- 350 g di zucchero
- 1000 g di latte
- 8 tuorli d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 150 g di farina
Impasto
- 300 g di farina
- 120 g di burro, freddo, a pezzi (3 cm)
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
Finitura
- 50 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1965 kJ / 469 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera
15 Min
Foresta nera
2 Std. 30 Min
Purè di patate
45 min
Crema pasticcera
15 Min
Gnocchi di patate
1h 15min
Torta di mele
1h 30min
Pan di Spagna
1h 50min
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2h
Purè di patate
50min
Gnocchi di patate
1h 30min
Pasta Choux
2h
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min