Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di zucchero
Crema
- 350 g di zucchero
- 1000 g di latte
- 8 tuorli d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 150 g di farina
Impasto
- 300 g di farina
- 120 g di burro, freddo, a pezzi (3 cm)
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
Finitura
- 50 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1965 kJ / 469 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 19 g