Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 6 albumi d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 140 g di zucchero a velo + q.b. per spolverizzare
- 6 tuorli d'uovo
- 80 g di farina
Crema
- 50 g di zucchero a velo + q.b. per spolverizzare
- 1 limone, scorza e succo
- 2 fogli di gelatina, ammollati
- 200 g di panna
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 488 kJ / 117 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia della domenica in due varianti
2h 10min
Rotolo al cioccolato e nocciole
1h
Tiramisù
5 Std. 40 Min
Glassa al cioccolato
20 Min
Crema Thermomix®
45 Min
Filetto alla Wellington natalizio
3h 30 min
Pizza Margherita
2h
Foresta nera
2h 30min
Brodo Thai di gamberi e mele speziate
1h 15min
Omini di pasta (Grittibänze)
2h 10min
Tronchetto di Natale
2 godz. 45 min
Biscotti di linz
3h 15min