Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 75 g di burro a pezzi + q.b.
- 150 g di farina + q.b.
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di zucchero vanigliato fatto in casa
- 50 g di acqua
Farcitura
- 900 - 1000 g di mele (es. Renette, Granny Smith, Annurca, Pink Lady)
- 30 g di zucchero
- 10 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 915 kJ / 218 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Confettura classica
55min
Polenta ticinese
45min
Torta marmorizzata
2 godz.
Pane rustico
2 godz.
Torta di carote
1h 10min
Crostata di mele
1u. 15min
Manzo al tamarindo con riso
8h 10 min
Rollè di tacchino con pesto di piselli alla menta
Brak ocen
Preimpasto per pane
24 Std. 30 Min
Riso casimiro
45min
Treccia bernese
1h 45min
Biscotti milanesini
3 Std.