Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 3 ½ cucchiaini di sale
- 250 g di pasta secca, tipo pipe
- 200 g di formaggio Appenzeller, in Stücken (3 cm)
- 100 g di cetriolini sott'aceto, halbiert
- 150 g di prosciutto cotto a cubetti
- 200 g di pomodori ciliegino, halbiert
- 180 g di yogurt naturale
- 60 g di maionese
- 1 cucchiaio di senape
- 3 cucchiai di olio di colza
- 2 cucchiai di aceto di mele
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2114 kJ / 505 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Insalata di verdura e frutta
10 min
Polenta ticinese
45min
Feta al cartoccio
25min
Riso casimiro
45min
Maccheroni dell'alpigiano
45min
Sformato di pasta
50min
Insalata di salsiccia e formaggio
10 min
Insalata di sedano rapa e mele
10 min
Maccheroni dell'alpigiano
30min
Flammkuchen con patate
1h 30min
Insalata arcobaleno veloce
10 min
Spezzatino alla zurighese
50min