Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano, a pezzi (3 cm)
- 15 g di basilico, fresco, solo le foglie
- 150 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 spicchio di aglio
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di pomodori in scatola
- 1 cucchiaino di zucchero
-
2
cucchiaini di dado per brodo vegetale
lub 2 cubetti di dado per brodo vegetale - 100 g di acqua
- 1 cucchiaio di erbe secche miste all'italiana, (es. prezzemolo, basilico, origano, maggiorana, rosmarino, salvia)
- 1000 g di gnocchi (freschi o confezionati)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2397 kJ / 568 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto allo zafferano di Mund
45 Min
Risotto alla parmigiana
30 Min
Mississippi Cake chiara
1h 15min
Minestra saporita di pasta e verdure
50 Min
Bocconcini di pollo al limone
45 Min
Pasta ricotta e pomodorini
30 Min
Riso casimiro
45 Min
Sformato alle verdure
45 Min
Lasagne di zucchine e merluzzo
1 Std.
Linguine alla carbonara di zucchine
Brak ocen
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30 Min
Penne al tonno
35 Min