Risi e bisi

Risi e bisi

3.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di aneto fresco (circa 20 g), spezzettato, una piccola quantità messa da parte per la decorazione
    1 mazzetto
    1 mazzetto di prezzemolo fresco, (circa 20 g), spezzettato, una piccola quantità messa da parte per la decorazione
  • di carote pelate, a pezzi (3 cm)
    400 g
  • di cipolle tagliate a metà
    80 g
  • di piselli surgelati scongelati
    250 g
  • di riso a chicco lungo (ad es. parboiled, cottura: 20 minuti)
    300 g
  • di olio di oliva
    2 cucchiai
  • di acqua
    650 g
  • cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
    2
  • di prosciutto a fette, tagliato a strisce
    300 g
  • di pepe macinato
    4 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 515 kcal / 2177 kJ
Białko 26.2 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...