Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 300 g di cipolle, tagliate in quattro spicchi
- 150 g di peperoni rossi, a pezzi
- 150 g di peperoni verdi, a pezzi
- 200 g di passata di pomodoro
- 50 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di tonno all’olio di oliva o al naturale
- 2 uova sode, tritate
Impasto
- 50 g di acqua
- 50 g di olio di oliva
- 50 g di vino bianco
- 90 g di burro
- 1 uovo
- 25 g di lievito fresco
- 450 g di farina bianca
- 1 cucchiaino di sale
Realizzazione dell'empanada
- farina bianca per il piano di lavoro
- 1 tuorlo, per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2904 kJ / 694 kcal
- Białko
- 24.07 g
- Węglowodany
- 61.73 g
- Tłuszcz
- 38.85 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40 min
Treccia alla pancetta con germogli di cipolla
2 Std. 10 Min
Chicken Teriyaki
45 min
Guacamole
5 Min
Naan al coriandolo
1h 15min
Moussaka di lenticchie
1 Std. 30 Min
Curry indiano di verdure
1h 10min
Menú completo: lenticchie, filetto di maiale e verdure
2 godz. 40 min
Stufato di pollo alla senape
40 min
Parmigiana al forno
1 Std. 50 Min
Pane ticinese
1 Std. 50 Min
Risotto ai pomodori con burrata
30 min