Empanada di tonno

Empanada di tonno

4.7 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 pezzi

Składniki

Ripieno
  • di cipolle tagliate in quattro spicchi
    300 g
  • di peperoni rossi a pezzi
    150 g
  • di peperoni verdi a pezzi
    150 g
  • di passata di pomodoro
    200 g
  • di olio di oliva
    50 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di tonno all’olio di oliva o al naturale
    200 g
  • uova sode tritate
    2
Impasto
  • di acqua
    50 g
  • di olio di oliva
    50 g
  • di vino bianco
    50 g
  • di burro
    90 g
  • uovo
    1
  • di lievito fresco
    25 g
  • di farina bianca
    450 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Realizzazione dell'empanada
  • farina bianca per il piano di lavoro
  • tuorlo per spennellare
    1

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 694 kcal / 2904 kJ
Białko 24.07 g
Tłuszcz 38.85 g
Węglowodany 61.73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...