墨西哥慢炖猪肉

墨西哥慢炖猪肉

4.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 人份

Składniki

  • 橄榄油
    40 克
  • 猪肉块,去筋 去骨,切块(6x4厘米)
    600 克
  • ½ 茶匙
  • 胡椒粉
    2 小撮
  • 洋葱 切块
    150 克
  • 熟番茄 切碎
    200 克
  • 罐装墨西哥辣椒(jalapeño)
    20 - 30 克
    1 - 2 支 新鲜辣椒, ,去籽,切段
  • 红甜椒 切2厘米块
    120 克
  • 青椒 切2厘米块
    120 克
  • 黑豆,罐装 沥干
    250 克
  • 番茄泥
    30 克
  • 100 克
  • 鸡肉高汤酱
    ½ 茶匙
    ½ 块 鸡肉高汤块(每块溶于0.5升水)
  • 玉米薄饼
    6 片
  • 新鲜香菜叶
    4 汤匙
  • 酸奶油
    100 克
  • 牛油果
    2 颗
  • 青柠 切块
    1 颗

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 29 g
Kalorie 1875 kJ / 446 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 8.2 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...