Urządzenia i Akcesoria
Świąteczne choinki brownie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
10 sztuk
Składniki
Brownie
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
160 g cukru
-
160 g mąki pszennej
-
3 jajka w temp. pokojowej
-
10 lasek cukrowych
Dekoracja
-
50 g cukru
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
3 - 5 kropli barwnika spożywczego, zielonego w żelu (patrz wskazówka)
-
posypka cukrowa, kolorowa do dekoracji
-
10 draży czekoladowych żółtych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
35 mg
Białko
7 g
Kalorie
2445 kJ /
584 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
25 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Laski św. Mikołaja
3 Std. 20 Min
Czekoladowe jajka z migdałami
3 Std. 15 Min
Babeczki nietoperze na Halloween
2 Std.
Halloweenowe kapelusze czarownic
4 Std. 45 Min
Walentynkowe serduszka brownie
2 Std. 50 Min
Dwukolorowe ciasteczka serca
2 Std. 25 Min
Ozdoby z piernika
3 Std. 40 Min
Domek z piernika
5 Std. 30 Min
Świąteczny tort piernikowo-czekoladowy
1 Std. 40 Min
Słodki kalendarz adwentowy
1 Std. 20 Min
Cynamonowe ciastka na kubek
2 Std. 30 Min
Gorąca czekolada z przyprawami korzennymi
10 Min