
Urządzenia i Akcesoria
Świąteczne choinki brownie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
10 sztuk
Składniki
Brownie
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
160 g cukru
-
160 g mąki pszennej
-
3 jajka w temp. pokojowej
-
10 lasek cukrowych
Dekoracja
-
50 g cukru
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
3 - 5 kropli barwnika spożywczego, zielonego w żelu (patrz wskazówka)
-
posypka cukrowa, kolorowa do dekoracji
-
10 draży czekoladowych żółtych
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
584 kcal /
2445 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
38 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
25 g
Sód
35 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
14 Przepisów
Polska
Polska