
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 g wody
- 140 g tapioki, dużych perełek czarnych (patrz wskazówka)
- woda zimna, do schłodzenia tapioki
- 300 g wrzącej wody
- 3 - 5 torebek czarnej herbaty (patrz wskazówka)
- 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- kostki lodu ilość do podania
- mleko ilość do uzupełnienia szklanki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 220.3 kcal / 921.9 kJ
- Białko
- 0.1 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 27.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Jogurtowe galaretki wielkanocne
6 godz. 30 min
Tęczowy deser z galaretek
3 godz. 45 min
Ciasteczka Pink Kiss
1 godz. 20 min
Pieczone churros z sosem czekoladowo-kawowym
55 min
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Szyszki z ryżu preparowanego
1 godz. 25 min
Ciepłe lody
40 min
Churros z sosem czekoladowym
45 min
Bento z onigiri i omletem
1 godz. 15 min
Sushi nigiri
1 godz.
Koktajl mleczny z masłem orzechowym
15 min