Wersje kompatybilne
Wagyu beef manti with peas, pickled onions and garlic yoghurt
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Manti dough
- 250 g baker's flour, plus extra for dusting
- 250 g baker's flour
- 1 egg
- 125 g water
Wagyu beef and sauce
- 100 g beef wagyu, partially frozen, cut into pieces (2 cm)
- 1 pinch Aleppo pepper, plus extra to serve (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tsp salt
- water, for boiling
- 20 g unsalted butter
- 100 g Turkish sausage (sucuk), cut into pieces (see Tips)
- 100 g frozen peas
- 100 g cocktail pickled onions
- 50 g capsicum paste (see Tips)
- 10 fresh mint leaves
- Aleppo pepper, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1942.1 kJ / 462.4 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1519.9 mg
Alternatywne przepisy
Keftethes (Greek meatballs)
40 min
Fig and maple bourbon fizz
168 godz. 20 min
Pork in green pepper and cognac sauce
50 menit
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 menit
Cedar-wrapped pork with rosemary
40 min
Veal involtini
35 Min
Chicken moghrabieh
25 Std. 15 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Pears in red wine
3h 20 min
Grain salad lettuce cups
1h 55min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1j 30 menit
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10 min