Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 10 - 15 pickling onions, peeled
- 600 g white wine vinegar
- 2 - 3 carrots (approx. 250 g), cut into matchsticks
- 8 - 12 fresh bird's eye chillies green, trimmed and deseeded if preferred
- 6 garlic cloves, cut into thin slices
- 1 - 2 tbsp black mustard seeds
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp white sugar
- 2 pinches ground turmeric
- ¼ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 270.4 kJ / 64.3 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 368 mg
Alternatywne przepisy
Beef rendang
1j 55 menit
Tomato and lentil dahl
35 Min
Espresso "baked" beans
35 Min
Seekh kebabs
50min
Ala hodi (Potato curry)
40min
Tomato and red lentil soup
30min
Arrabbiata sauce
20 min
Lamb dhansak
25h 45min
Harvest nut roast with gravy
1h 30min
Bombay aloo
40min
Mango rice
35 Min
Corn chips with salsa roja
1h 20 min