Urządzenia i Akcesoria
Pizza with Cashew Mozzarella (Matthew Kenney)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 12 godz. 50 min
20 portions
Składniki
Pizza Dough
-
water255 g
-
dried instant yeast1 ⅛ tsp
-
"00" pasta flour (type 00)410 g
-
extra virgin olive oil15 g
-
sea salt1 tsp
Cashew Mozzarella
-
cashews355 g
-
water plus extra to soak425 g
-
ice cold water for water bath
-
nutritional yeast1 tsp
-
salt1 tsp
-
citric acid½ tsp
-
polenta to sprinkle
-
pizza sauce of choice
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
280.7 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
807 kJ /
192.9 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegetarian Curry
40 min
Steamed wholemeal bread
2 godz.
Vegan Pistachio Pastry Cream
1 godz. 45 min
Vegetarian Pizza (TM6)
Brak ocen
Black bean chilli with guacamole and "corn chips" (Diabetes)
55 min
Seitan
40 min
Pizza with Cashew Mozzarella (Matthew Kenney)
12 godz. 50 min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1 godz. 30 min
Chia and Quinoa Tortillas with a Trio of Dips
1 godz. 45 min
Seitan Pie
2 godz. 10 min
Celeriac parmigiana
1 godz. 10 min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50 min