Pizza with Cashew Mozzarella (Matthew Kenney)
TM6

Pizza with Cashew Mozzarella (Matthew Kenney)

4.3 (3 oceny)

Składniki

Pizza Dough

  • 255 g water
  • 1 ⅛ tsp dried instant yeast
  • 410 g "00" pasta flour (type 00)
  • 15 g extra virgin olive oil
  • 1 tsp sea salt

Cashew Mozzarella

  • 355 g cashews
  • 425 g water, plus extra to soak
  • ice cold water, for water bath
  • 1 tsp nutritional yeast
  • 1 tsp salt
  • ½ tsp citric acid
  • polenta, to sprinkle
  • pizza sauce of choice

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
807 kJ / 192.9 kcal
Białko
6.5 g
Węglowodany
10.6 g
Tłuszcz
15.3 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Błonnik
1.2 g
Sód
280.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy