Urządzenia i Akcesoria
Pizza with Cashew Mozzarella (Matthew Kenney)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 12 godz. 50 min
20 portions
Składniki
Pizza Dough
-
water255 g
-
dried instant yeast1 ⅛ tsp
-
"00" pasta flour (type 00)410 g
-
extra virgin olive oil15 g
-
sea salt1 tsp
Cashew Mozzarella
-
cashews355 g
-
water plus extra to soak425 g
-
ice cold water for water bath
-
nutritional yeast1 tsp
-
salt1 tsp
-
citric acid½ tsp
-
polenta to sprinkle
-
pizza sauce of choice
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
280.7 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
807 kJ /
192.9 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pumpkin Seed Butter
35 min
Hash browns
40 min
Thai Dressing
30 min
Vegan 'pulled pork'
20 min
Aquafaba meringue kisses
2 godz. 30 min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55 min
Vegan parmesan shards
3 godz. 55 min
Oat milk
25 min
Cashew pouring cream
35 min
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney)
5 godz. 40 min
Tamarind whiskey Sour
1 godz. 10 min
Mango, coconut and lychee icy poles
7 godz. 45 min