![Pizza with Cashew Mozzarella (Matthew Kenney) Pizza with Cashew Mozzarella (Matthew Kenney)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25eb076439996d465166f1cc5e71f944/Derivates/6d90d579c4b9358194b97023fbd492374c0fa059.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza Dough
- 255 g water
- 1 ⅛ tsp dried instant yeast
- 410 g "00" pasta flour (type 00)
- 15 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt
Cashew Mozzarella
- 355 g cashews
- 425 g water, plus extra to soak
- ice cold water, for water bath
- 1 tsp nutritional yeast
- 1 tsp salt
- ½ tsp citric acid
- polenta, to sprinkle
- pizza sauce of choice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 807 kJ / 192.9 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 280.7 mg
Alternatywne przepisy
Mojito-style cocktail
10 min
Plant-based béchamel sauce
10 min
Layered Mexican dip
25 min
Dip of all Dips (Thermodudes)
45 min
Mini mojito cheesecakes (Nico Moretti)
24 Std. 25 Min
Irish coffee
15 min
Lamb tikka with spicy eggplant
Brak ocen
Wakame Butter
Brak ocen
Virgin watermelon margarita
6h 10 min
Green smoothie
10 min
Dairy free tzatziki
24 Std. 5 Min
Steamed broccoli and zucchini (6 months+)
15 min