Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de parmesan, coupé en morceaux
- 150 g de poivron rouge, détaillé en brunoise
- 150 g de poivron jaune, détaillé en brunoise
- 150 g de chorizo, coupé en rondelles
- 70 g d'échalotes, coupées en deux
- 50 g d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto (type arborio)
- 100 g de vin blanc sec
- 650 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 300 g de blancs de poulet, détaillés en cubes (2 cm env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3064 kJ / 731 kcal
- Białko
- 33.3 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Risotto à la viande hachée
45 dk
Cassoulet express au chorizo
55 dk
Coquillettes chorizo-comté
15 Min
Crozetto aux lardons et poivrons
40 dk
Chili con carne
30 Min
Jambalaya de poulet
40 dk
Poulet basquaise WW (ex- Weight Watchers®)
45 dk
Ragoût de poulet, chorizo et pommes de terre
50 dk
Risotto à l'espagnole
30 Min
Sauté de veau au chorizo
1sa
Blancs de poulet sauce chorizo
50 dk
Risotto de poulet aux champignons
30 Min