Wersje kompatybilne
Biancomangiare alle mandorle e miele d'acacia (di Francesca Romana Barberini)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g di mandorle pelate
- 200 g di latte
- 1 stecca di vaniglia e i semini estratti
- 140 g di miele di acacia
- 5 g di agar agar (vedere consigli)
- 300 g di panna (30-40% di grassi) fredda
- 50 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2962 kJ / 708 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Crema di fave al finocchietto
50 分钟
Cassatelle pasquali
2 godz. 50 min
Budino al pistacchio (vegan)
4h 15min
Gelo di anguria
3h 30min
Macco di fave messinesi con calamari
50 分钟
Granita di fichi e mandorle
15 分钟
Cremolata di ricotta e cannella
10 分钟
Granita di gelsi
15 分钟
Sfincione favarese
3h
Cassata siciliana (per 1 persona)
1小时 30 分钟
Sfinciuni
3h 30min
Panelle
1h 25min