Wersje kompatybilne
Biancomangiare alle mandorle e miele d'acacia (di Francesca Romana Barberini)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g di mandorle pelate
- 200 g di latte
- 1 stecca di vaniglia e i semini estratti
- 140 g di miele di acacia
- 5 g di agar agar (vedere consigli)
- 300 g di panna fresca liquida fredda
- 50 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2962 kJ / 708 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Paté di olive
10 min
Panelle
1 Std. 25 Min
Gelato ai pinoli e caffè
8h 30min
Torta soffice all'arancia
2 godz.
Zuppa di piselli secchi
1 Std. 25 Min
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3 godz. 15 min
Granita di gelsi
15min
Sfinciuni
3 godz. 30 min
Granita al limone
15min
Salsa all'arancia
25 Min
Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne
10 Std.
Mattonelle con crema di ricotta
8h 50min