Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di mandorle pelate
- 120 g di zucchero
- 230 g di farina tipo 00
- 100 g di fecola di patate
- 215 g di burro freddo a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di acqua
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di albumi
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 332.4 kJ / 79.4 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baci di dama
1 Std. 30 Min
Biscotti alla panna
55 Min
Biscottini di vetro
45min
Biscotti ai tre cioccolati
1h 10 min
Biscottini alle mandorle
35 Min
Frollini classici al burro
50min
Biscotti di pasta frolla
1ωρ. 5 λεπτ.
Galette des rois con crema alle mandorle
3h
Biscotti al burro, pistacchi, torrone e marzapane
4 godz.
Biscotti al burro, mandorle e peperoncino
4 godz.
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4 godz.
Sacher Torte
2h 30min