Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de almejas frescas
- 30 g de sal
- 300 g de agua
- 6 lomos de corvina (aprox. 100-150 g c/u)
- 300 g de caldo de pescado
- 1 diente de ajo
- 400 g de puerro en rodajas de 2 cm
- aceite para pincelar
- 20 g de almendra molida
- 100 g de mantequilla en trozos y 10 g más para la sartén
- 40 g de vino blanco
- 1 cucharadita de vinagre de jerez
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 - 2 cucharadas de almendra laminada tostada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1288 kJ / 308 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 636 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza con gambas en salsa de puerros
30min
Rape con espárragos a la marinera
30min
Rape en salsa de puerros al azafrán
40min
Rodaballo en papillote con espárragos
30min
Suquet de pescado y gambones con ajo negro
30min
Corvina con ratatouille
45 Min
Bacalao fresco con espárragos y huevos poché
35min
Rodaballo con verduras y mantequilla maître d'hotel
1 godz. 5 min
Corvina a la roteña
45 Min
Filetes de trucha y espárragos con mantequilla de jengibre
20 Min
Cardo con almejas, langostinos y bacalao
40min
Caballa con cuscús y aguacate
1小时