Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de almejas frescas
- 30 g de sal
- 300 g de agua
- 6 lomos de corvina (aprox. 100-150 g c/u)
- 300 g de caldo de pescado
- 1 diente de ajo
- 400 g de puerro en rodajas de 2 cm
- aceite para pincelar
- 20 g de almendra molida
- 100 g de mantequilla en trozos y 10 g más para la sartén
- 40 g de vino blanco
- 1 cucharadita de vinagre de jerez
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 - 2 cucharadas de almendra laminada tostada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1288 kJ / 308 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 636 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor de almejas
30 Min
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25 min.
Merluza al cava
1h
Merluza con gambas en salsa de puerros
30 Min
Lubina con salsa de trufa
40 Min
Rape en salsa de almendras
30 Min
Bacalao con gambones y almejas
45 min
Lubina al vapor con salsa gribiche
40 Min
Bacalao fresco con espárragos y huevos poché
35 Min
Lubinas de ración en papillote para dos
30 Min
Rape en salsa de puerros al azafrán
40 Min
Salmón con salsa de balsámico y calabacín
25 min.