Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de parmesan, coupé en dés
- 1 brin de romarin frais (10 cm), effeuillé
- 200 g de farine de blé
- 120 g de beurre mou, coupé en dés
- 40 g d'eau
- du poivre moulu
- 50 g d'olives noires dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 229 kJ / 55 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Tapenade de tomates
5 Min
Cookies au chèvre et au thym
40min
Tartinade à l'italienne de haricots blancs
10 Min
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1h 45 min
Sablés au parmesan
1h
Cake caprese aux tomates confites
1 Std. 30 Min
Cookies fleur de sel, parmesan et herbes de provence
45 Min
Sablés au parmesan et au sésame
25 min
Sablés au pesto et au parmesan
35 Min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20 Min
Cookies jambon, parmesan et origan
45 Min
Gougères
45 Min