Gefüllte Germteigstangerl (vegan)

Gefüllte Germteigstangerl (vegan)

3.8 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 Stück

Składniki

Germteig
  • Dinkelkörner
    250 g
  • Weizenmehl, glatt
    250 g
  • Wasser
    220 g
  • frische Germ
    20 g
  • Olivenöl etwas mehr zum Einölen
    30 g
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Salz
    1 TL
Fülle und Fertigstellung
  • rote Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehe
    2
  • Olivenöl
    70 g
  • Babyspinat, frisch
    150 g
  • Paradeiser in Würfeln (1 cm)
    200 g
  • grüne Oliven, entkernt in Scheiben
    8
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Msp.
  • Weizenmehl, glatt zum Bemehlen
    etwas

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 239 kcal / 999 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...