![Formaggio indiano con crema di spinaci (Saag Paneer) Formaggio indiano con crema di spinaci (Saag Paneer)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FC45D6A6-48F5-4292-9AC4-8F11C38F9465/Derivates/32609efd-5a13-4043-890f-800d984edc82.jpg)
Wersje kompatybilne
Formaggio indiano con crema di spinaci (Saag Paneer)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Formaggio indiano (Paneer)
- 1500 g di latte intero
- 4 cucchiai di aceto bianco
Crema di spinaci
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 1 cucchiaino di coriandolo in polvere
- 50 g di cipolla, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 10 g di radice fresca di zenzero, a rondelle (2 mm)
- 20 g di burro
- 100 g di panna da cucina
- 400 g di foglie di spinaci freschi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ¼ di limone, il succo spremuto fresco
- olio per frittura, q.b. per friggere
- Wartości odżywcze
- na 2 porzioni
- Kalorie
- 1678 kJ / 401 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili (vegan)
40min
Mapo tofu
20 Min
Shepherd's Pie
2 Std.
Zuppa di noodles vegetariana alla vietnamita
1 Std. 20 Min
Marinatura al burro di arachidi, zenzero e arancia
15min
Zuppa al curry con formaggio paneer
4hod. 5min
Caviale di melanzane (Moutabel)
50 Min
Tzatziki (senza lattosio)
12h 20min
Crema di melanzane
50 Min
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30min
Lenticchie all'indiana
35 Min
Tzatziki
20 Min