Wersje kompatybilne
Formaggio indiano con crema di spinaci (Saag Paneer)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Formaggio indiano (Paneer)
- 1500 g di latte intero
- 4 cucchiai di aceto bianco
Crema di spinaci
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 1 cucchiaino di coriandolo in polvere
- 50 g di cipolla, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 10 g di radice fresca di zenzero, a rondelle (2 mm)
- 20 g di burro
- 100 g di panna da cucina
- 400 g di foglie di spinaci freschi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ¼ di limone, il succo spremuto fresco
- olio per frittura, q.b. per friggere
- Wartości odżywcze
- na 2 porzioni
- Kalorie
- 1678 kJ / 401 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lenticchie all'indiana
35min
Scones
30min
Pecan pie
2h 30 min
Bevanda a base di mandorla e matcha
10 min
Curry di verdure con riso al lemon grass
1h 15 min
Tè speziato indiano (Chai Masala)
15 Min
Zuppa al curry con formaggio paneer
4sa 5 dk
Salsa satay
20 min
Milkshake mango e fragole
15 Min
Smoothie Bowl melograno e mirtilli
20 min
Smoothie Bowl alla carota
10 min
Curry di verdure
1h