Calamari ripieni

Calamari ripieni

3.8 58 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di pane bianco raffermo a pezzi
    80 g
  • spicchi di aglio a metà
    2
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    2 mazzetto
  • di capperi sotto sale sciacquati e scolati
    1 cucchiaio
  • di acciughe sott'olio sgocciolate
    2 filetti
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    60 g
  • di vino bianco secco
    200 g
  • calamari freschi di piccola taglia, interi e puliti
    12
  • di acqua
    200 g
  • di sale
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 319 kcal / 1334 kJ
Białko 24.2 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 14.6 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...