![Croissant salati agli spinaci Croissant salati agli spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e8e6286b-e54f-487d-8a15-5e8ff6e23c72/Derivates/658e97b5-a2f7-4679-aeac-c6bd9f2a5384.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 500 g di acqua
- 400 g di spinaci in foglia surgelati
- 50 g di pancetta a cubetti
- ½ spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Impasto
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetto in crosta di patate
2h 15min
Choux al merluzzo
1 godz. 40 min
Involtini di zucchine e nasello con cous cous
35 Min
Rosette al prosciutto cotto e formaggi
1 Std. 30 Min
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3 Std. 45 Min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2 Std.
Zucchine ripiene
1 Std. 10 Min
Crocchette di riso al forno
1h 35min
Focaccine fantasia
2h 5min
Pizzette integrali (di Luca Montersino)
4h 15min
Piccole parmigiane filanti al vapore
2u. 35min
Girandole di magro
1 Std. 5 Min