Croissant salati agli spinaci

Croissant salati agli spinaci

4.0 5 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
16 pezzi

Składniki

Ripieno
  • 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 400 g di spinaci in foglia surgelati
  • 50 g di pancetta a cubetti
  • ½ spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
Impasto
  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g di farina tipo 0 + q.b.
  • 90 g di acqua fredda
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 186 kcal / 778 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 11.3 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...