Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 500 g di acqua
- 400 g di spinaci in foglia surgelati
- 50 g di pancetta a cubetti
- ½ spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Impasto
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verdure in crosta di uova e formaggio
40min
Hamburger di maiale con salsa ai peperoni
1h
Mezzelune agli spinaci con tacchino e mozzarella
2 godz.
Parker Rolls (panini soffici)
3 Std.
Pizzette al formaggio di capra
1h 35min
Torta salata di merluzzo e spinaci
2h 30min
Brioche alle erbe con verdure grigliate e scamorza
5h 30min
Croissant sfogliati ai cereali con prosciutto crudo e rucola
6h
Mini brioche con mousse al salame e stracchino
6h
Yogurt liquido al cioccolato
1h 15min
Pizza alle verdure
2 Std. 5 Min
Focaccia spinaci e olive
1h 30min