Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g água
- 1500 g polvo descongelado
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite
- 500 g tomate maduro s/ pele
- 1 pitada de sal
- ½ c. chá de piripíri
- 3 pés de salsa, mais q.b. p/ polvilhar
- Pão torrado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 283 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Polvo guisado
55 Min
Polvo guisado do Faial
1h 10 min
Ensopado de polvo à algarvia
1h 10 min
Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado
30 Min
Coelho à moda do mediterrâneo
1 Std. 15 Min
Lulas guisadas
50 Min
Coelho à caramela
13h
Coelho à transmontana
7h 30min
Caldeirada de cabrito
2h 50min
Arroz de polvo à espanhola
1 Std. 30 Min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min
Polvo à lagareiro
1 Std. 30 Min