Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g amêijoas
- 2 c. chá de sal
- 20 g coentros
- 250 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 60 g azeite
- 300 g arroz agulha
- 1100 g água, mais q.b. p/ demolhar
-
1
c. chá de caldo de marisco caseiro
lub 1 cubo de caldo de marisco - 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 324 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Massinha de camarão e amêijoas
40min
Arroz de berbigão da avó da Catarina
2 godz. 50 min
Esparguete de frutos do mar
45min
Mexilhões com molho de natas e coentros
40min
Feijoada de buzinas
1h 30min
Arroz de marisco
45min
Canja de conquilhas
55min
Mexilhões com molho de vinho branco
45min
Mexilhões com molho de cerveja
25min
Caldeirada à algarvia
3h
Esparguete com berbigão
40min
Arroz de polvo
1h 15min