Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 1 pitada de sal
- 2 orelhas de porco cortadas em pedaços pequenos (450 g aprox.)
- 6 dentes de alho
- 30 g coentros
- 50 g azeite
- Pão torrado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1040 kJ / 249 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Feijoada de porco com feijão-preto
12 Std. 50 Min
Choquinhos salteados com batata a murro
1h
Cozido à portuguesa
1h 35min
Rancho
2 godz. 45 min
Feijoada
1 Std. 10 Min
Amêijoas com molho cremoso
2h 30min
Caracóis
1h 30min
Moelas
7h
Feijoca com entrecosto
1h
Pipis
1h
Sapateira recheada
5min
Amêijoas à Bulhão Pato
2 Std. 40 Min