Esparguete fino com amêijoas e vieiras

Esparguete fino com amêijoas e vieiras

4.3 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 doses

Składniki

  • amêijoas
    500 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite mais q.b. p/ dourar
    30 g
  • água mais q.b. p/ demolhar
    350 g
  • sal mais q.b. p/ temperar
    1 c. chá de
  • tomate em pedaços
    400 g
  • vinho branco
    50 g
  • pimento vermelho em conserva cortado em pedaços
    50 g
  • piripíri
    1
  • esparguete fino
    300 g
  • miolo de vieira
    250 g
  • Pimenta q.b. p/ temperar
  • Salsa picada q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 534 kcal / 2234.4 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 1593.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...