Esparguete fino com amêijoas e vieiras
TM6 TM5 TM31

Esparguete fino com amêijoas e vieiras

4.3 (4 oceny)

Składniki

  • 500 g amêijoas
  • 2 dentes de alho
  • 30 g azeite, mais q.b. p/ dourar
  • 350 g água, mais q.b. p/ demolhar
  • 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
  • 400 g tomate em pedaços
  • 50 g vinho branco
  • 50 g pimento vermelho em conserva cortado em pedaços
  • 1 piripíri
  • 300 g esparguete fino
  • 250 g miolo de vieira
  • Pimenta q.b. p/ temperar
  • Salsa picada q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
2234.4 kJ / 534 kcal
Białko
37 g
Węglowodany
69 g
Tłuszcz
10.4 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Błonnik
4.1 g
Sód
1593.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy