Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 2 c. chá de sal
- 300 g esparguete
- 35 g azeite
- 2 dentes de alho
- 10 g salsa
- 1 malagueta vermelha (opcjonalnie)
- 300 g tomate maduro cortado em pedaços pequenos
- 20 g vinagre balsâmico
- 500 g miolo de berbigão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 294 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete à portuguesa
45min
Arroz de berbigão da avó da Catarina
2h 50min
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30 Min
Esparguete de frutos do mar
45min
Arroz rápido de amêijoas à bulhão pato
25 Min
Bacalhau à Brás
25 Min
Arroz de tomate
30 Min
Arroz de bacalhau
30 Min
Sopa do vidreiro
45min
Esparguete com mexilhões e molho de mostarda
45min
Arroz de amêijoas à algarvia
2 Std. 30 Min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min