Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 postas de bacalhau demolhado (500 g aprox.)
- 300 g couve-portuguesa cortada em pedaços
- 500 g água
- 4 broas de milho pequenas
- 100 g azeite
- 4 dentes de alho
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 246 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Arroz de tamboril
35min
Lulas guisadas
50 λεπτ.
Amêijoas com pescada, camarão e molho de coentros
3 Std.
Arroz de polvo com amêijoas
3ωρ. 20 λεπτ.
Recheio de sapateira
1h 15min
Arroz de tamboril e camarão
45min
Bacalhau à Gomes Sá
1ωρ. 30 λεπτ.
Arroz de polvo
1h 15min
Arroz de pato à Lafões
1 godz. 40 min
Bacalhau à Zé do Pipo
1ωρ.
Amêijoas à Bulhão Pato
2u. 40min
Polvo à lagareiro
1ωρ. 30 λεπτ.