Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g amêijoa
- 2 c. chá de sal
- 1000 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 350 g massa tipo linguine
- 35 g azeite
- 2 dentes de alho
-
80
g chalota
lub 80 cebola - 70 g vinho branco
- Salsa, só as folhas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2748.5 kJ / 656.9 kcal
- Białko
- 49.1 g
- Węglowodany
- 80.7 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 2685.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massinha de camarão e amêijoas
40 Min
Esparguete de frutos do mar
45 Min
Linguine preto com atum e molho de laranja
25min
Risoto à milanesa
25min
Laçarotes com bacalhau marinado
6h
Linguini com camarão e cogumelos
40 Min
Gratinado de búzios com frango, alcachofras e limão
1 Std. 5 Min
Linguine com camarão e alcachofra
35 min
Massada de lulas
35 min
Salada de fusilli com calamares
50 Min
Risoto à alentejana
30min
Linguini com bacon e camarão
35 min