Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de Gruyère, en morceaux
- 4 oeufs
- 300 g de lait
- 60 g de farine de blé, et un peu pour les moules
- 1 pincée de noix de muscade moulue, selon vos goûts (opcjonalnie)
- ½ c. à café de sel, selon vos goûts
- 2 pincées de poivre moulu, selon vos goûts
- 100 g de crème fraîche, min 30% M.G.
- 50 g de beurre, salé ou non salé, coupé en morceaux, et un peu pour les moules
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1990 kJ / 479 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche lorraine
50 Min
Crème anglaise
15 Min
Pâte à crêpe
1 Std. 15 Min
Mousse au chocolat
3 Std. 20 Min
Purée de pomme de terre
50 Min
Pâte à crêpe
1 Std. 15 Min
Croustade aux champignons
1 Std. 40 Min
Mayonnaise
5 Min
Pâte brisée
5 Min
Sauce béchamel
15 Min
Îles flottantes
40 Min
Gâteau au chocolat
45 Min