Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di porro a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 60 g di vino bianco secco
- 800 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 150 g di burrata a pezzi
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2418.3 kJ / 578 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 75.9 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40min
Riso e porri
30min
Risotto porri e finocchi
40min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50 Min
Risotto bianco con porri e mela
30min
Risotto al salmone con crema di porri
40min
Penne integrali con fonduta di porri
50 Min
Vellutata di porri
40min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40min
Fusilli porri, radicchio e salsiccia
30min
Risotto all'Arneis con salsiccia di Bra
45 Min
Risotto radicchio e salsiccia
35 Min