Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nudelteig
- 300 g Mehl
- ½ TL Salz
- 3 Eier
- 20 g natives Olivenöl
Walnuss-Preiselbeer-Pesto
- 80 g Walnusshälften
- 80 g Walnussöl
- 100 g Wild-Preiselbeeren
- Salz zum Abschmecken
- Himbeeressig zum Abschmecken
Salbei-Ziegenkäse-Füllung und Fertigstellung
- 6 Salbeiblätter
- 300 g Ziegenfrischkäse
- ¾ TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- ½ TL Pfeffer
- 10 g Honig
- 2 Spritzer Zitronensaft
- Wasser zum Kochen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1799 kJ / 430 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée
2h 30min
Schlutzkrapfen mit Walnussfüllung
1h 15min
Ziegenkäsekugeln
10min
Süßkartoffel-Schupfnudeln mit Salbei
1h 10min
Zitronen-Ziegenkäseravioli mit rosa Pfeffer
1h
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 Std. 20 Min
Ravioli mit Spinat und Salbeibutter
1h
Steinpilz-Ravioli
1h 20min
Weiße Schokoladenmousse
5h 30min
Gnocchi mit Salbeibutter
2 godz.
Kürbisravioli mit Salbei-Walnuss-Öl
1h 15min
Ravioli mit vegetarischer Füllung
1h